LESARBREV:  Støkken  i  tunnelen

LESARBREV: Støkken i tunnelen

av Heidi Løvbrekke

Jeg kjørte rv 13 i går og koser meg alltid med denne turen i de fantastiske omgivelsene og den storslåtte naturen.

Midt i veibanen
Etter turen har jeg fått meg en skikkelig støkk. Jeg kjørte av ferja på Nesvik som bil nummer to. I en av de første tunnelene bremset bilen foran meg kraftig ned, og det viste seg å være en mann på rulleski midt i veibanen vår. Denne mannen kan umulig frykte for å bli en del av statistikken – ikke en eneste refleks eller markeringslys.
Han hadde knallgul trøye, men det hjelper INGENTING når jeg som bilfører kommer med solbriller på fra nesten skyfri himmel inn i en mørk tunnel. Fartsgrensen på strekningen er 80 km/t, og med en stor familiebil er sannsynligheten for å gå inn i en meget stygg statistikk forferdelig nærliggende.

Vi vil alle hele hjem
For å si som det blir sagt på Jæren – de må broga ved!! Til alle dere myke trafikanter som ønsker å nyte vår storslagne natur – vær så snill å ta på alvor at vi alle vil hele hjem! Refleksvest og markeringslys må til for å bli sett!

Hilsen rystet bilist som har mange mil bak seg bak rattet, og der gårsdagens opplevelse går inn som en av de verste.
Heidi Løvbrekke