LESARBREV:  Skam  dere  Suldalsposten!

Foto: Harald Bjarne Hellesen

LESARBREV: Skam dere Suldalsposten!

av Randi Kasin

Lørdag 23. og søndag 24. november arrangerte Suldal Kulturskule og Songarlaget en konsert i henholdsvis Suldal og Sauda kyrkjer.
Det ble da framført Requiem (dødsmesse) av Gabriel Fauré. Dette er et stort og berømt klassisk verk for solister, kor og orkester. Initiativtaker for dette var dirigenten for Songarlaget, Einar Halle, som er cellist og distriktsmusiker. Solister var kjente klassiske sangere; Amelie Aldner, mezzosopran, og Halvor Festervold Melien,, baryton. I tillegg et profesjonelt strykerorkester, Jan Gunnar Sørbø på piano og Martin Tieghem Haug på orgel.

Korsatsene ble sunget av Songarlaget, som har øvd på dette hele høsten. Jeg tør å påstå at dette ble en svært god konsert. Godt besøk, ca 100 tilhørere i Suldal og noen færre i Sauda. Etter applausen å dømme, var publikum svært fornøyd med det de fikk høre. Haugaland TV sendte et lite utsnitt av konserten etterpå.

Suldalsposten er flinke til å dekke f.eks 4H fester og julemesser. Ikke til forkleinelse for dette, men etter min mening bør Suldalsposten også dekke et bredere kulturfelt.
Einar Halle har gjort et stort arbeid med å finne musikere og solister, samt øvd med Songarlaget hele høstsemesteret. Han fortjener stor applaus, og vi i Songarlaget har hatt en stor opplevelse.

Ærlig talt, Suldalsposten. Dette er for dårlig!

Med hilsen
Randi Kasin