• Plommekaka er kjapp å laga.

    Bilete 1 av 3 - Plommekaka er kjapp å laga.

  • Når deigen er i forma, deler ein plommene i to, fjernar steinane og plasser plommene fint og tett over deigen.

    Bilete 2 av 3 - Når deigen er i forma, deler ein plommene i to, fjernar steinane og plasser plommene fint og tett over deigen.

  • Blandinga med kveitemjøl, sukker, smør og kanel smudrar ein over plommene.

    Bilete 3 av 3 - Blandinga med kveitemjøl, sukker, smør og kanel smudrar ein over plommene.

Lag plommekake!

Det er plomme-tid. Her deler Siv Rørvig Speth oppskrifta på familiens favoritt-plommekake.

av Tekst og foto: Siv Rørvig Speth

Favoritt-plommekaka i familien vår lagar eg etter mi tyske svigermor si oppskrift, den er kjempeenkel og rask laga når plommene er hausta og kome i hus.

«Oma’s streusselkuche»
150g Quark (Kesam m/Lime)
6 ss olje – soya eller raps
1 egg
75 g sukker
Salt – bittelitt
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
300 g kveitemjøl

Rør alt saman i miksar med k-krok og legg/trykk flatt ut i papirkledd form, langpanne eller stor rund (diameter 30 cm).
Del plommene i to, fjern steinane og plasser plommene fint og tett over deigen.

Strøssel:
200 g kveitemjøl
150 g sukker
150 g smør
1-2 ts kanel

Bland saman i kald stålbolle med gaffel.
Smuldre alt over plommene.
Steik ca 45-50 min, 195 grader på nederste rille.
Avkjøl og server med vaniljeis eller kremfløyte.