Steik egg i konvolutt!

Lyst til å prøva ein ny og enkel eggerett i påsken? Prøv egg i konvolutt! Egg i konvolutt er ikkje namnet på ein rett som eigentleg er noko heilt anna, ala kalv i frakk og slike ting. Det er akkurat det det seier: Egg som skal steikjast i ein konvolutt over bålet. Går det ikkje an, trur du? Å jau då, det går heilt fint, og det smakar utruleg godt.
Kvifor skal du få høyra nå:

Egg i konvolutt er ein enkel rett å førebu og laga til. Ved å smørja konvolutten svært godt inn med smør for du byrjar steike, unngår du at konvolutten tar fyr over flammane, og alt det smelta smøret gir ein deilig saltsmak på egget.

Egg i konvolutt er ein enkel rett å førebu og laga til. Ved å smørja konvolutten svært godt inn med smør for du byrjar steike, unngår du at konvolutten tar fyr over flammane, og alt det smelta smøret gir ein deilig saltsmak på egget.

Slik gjer du:
Ta ein vanleg liten konvolutt utan vindauge, smør konvolutten godt innvending. Pass på å få godt med smør i hjørna. Knekk eit egg og tøm det oppi konvolutten. Du kan røra saman plomme og kvitte viss du vil, men du treng ikkje.

Klistre igjen konvolutten. Det løner seg å ha konvolutt med tape.

Tre konvolutten inn på ein pinne eller eit grillspyd og grill konvolutten over bålet i om lag fem minutt. Du kan klemma forsiktig på konvolutten undervegs for å kjenna om egget er ferdig. Det skal vera litt fast og godt inne i konvolutten.

Så er det berre å opna brevposten og eta egget med gaffel eller skei..
God fornøyelse!

Tekst og foto: Toyni Tobekk